Citroën i kompanija Carrosserie Caselani iz Lombardije, pripremili su zanimljivu retro konverziju lakog komercijalnog vozila Berlingo.

Osnova za konverziju je savremeni Citroën Berlingo, a Caselani je pripremio nove karoserijske elemente, napravljene uglavnom od fiberglasa sa hromiranim ukrasima i finišom.

Na taj način, savremeni Citroën Berlingo dobija oblik legendarnog Citroëna 2CV Fourgonnette iz 1954. godine.

U odnosu na aktuelni Berlingo, prednji branik je nešto niži, a poklopac motora nešto viši. Također, revidiran je oblik lukova blatobrana, tako da su proporcije naizgled izmijenjene, a razlike u dimenzijama, gotovo bezznačajne.

Citroën Berlingo 2CV Fourgonnette će kupcima biti dostupan kao lako komercijalno vozila sa tovarnim prostorom zapremine 4,4 m3, ili kao kombi sa 5 udobnih sjedišta.

Također, biće dostupni dizelski motor 1.5 BlueHDi, benzinski 1.2 PureTech, 8-stepeni automatski mjenjač EAT8, pa čak i električna izvedba, sa dosegom od 275 km.

Knjiga narudžbi za Citroën Berlingo 2CV Fourgonnette će biti otvorena u oktobru ove godine, a isporuke kupcima će započeti u januaru naredne godine.