NaslovnicaUncategorizedFord Ranger Plug-In Hybrid – početak proizvodnje krajem 2024.

Ford Ranger Plug-In Hybrid – početak proizvodnje krajem 2024.

Ford je najavio plug-in hibridnu verziju Rangera, koju će početi proizvoditi krajem 2024., a plasirati na tržište početkom 2025. godine.

Naime, Fordov plan je da kupcima ponude elektrificirane modele u svim segmentima, te tako obogati ponudu i poveća praktičnost za svakodenvnu upotrebu u različitim uslovima.

Naime, u gradskim centrima su sve veće LEZ (low emissions zones) zone, u kojima je ograničen pristup vozilima s motorima SUS, a savremeni poslovni korisnici sve češće imaju potrebu za korištenjem električnih alata na terenu.

S budućim Plug-In Hybridnim Rangerom, Ford će riješiti takve zahtjeve, jer će ovaj pick-up, zahvaljujući električnom pogonu imati pristup zonama sa smanjenom emisijom polutanata, a moći će napajati različite električne potrošače bilo gdje.

Naime ovaj model će pokretati plug-in hibridni sistem kojeg čine motor 2.3 EcoBoost, electromotor i visokonaponska baterija, koja će mu omogućiti doseg od 45 km.

Također, ovaj model će koristiti sistem nazvan Pro Power Onboard, koji koristi visokonaponsku bateriju za napajanje vanjskih potrošača na terenu, jednostavnim uključenjem u utičnice (220 V), od kojih je jedna smještena u tovarni prostor, a druga u kabinu.

Budući da će Ford Ranger Plug-In Hybrid biti zasnovan na standardnom modelu , vučne i off-road sposobnosti neće biti umanjenje, jer će ovaj model imati veći obrtni moment od bilo kojeg Rangera sa motorom SUS.

- Advertisment -

NOVOSTI