Hyundai Motor i Iveco Group potpisali su MOU (memorandum o razumijevanju) sa ciljem istraživanja moguće suradnje na zajedničkim tehnologijama, zajedničkom nabavci i međusobnom snabdijevanju.

Područja od mogućeg zajedničkog interesa uključuju električni pogon, automatizaciju vozila i tehnologije povezivanja komercijalnih vozila, te stvaranje inovativnih rješenja, kroz obostrano korisno partnerstvo.

Ceremonija potpisivanja Memoranduma, održana je u sjedištu Hyundai Motora u Seulu, a glavni učesnici su bili su Jaehoon Chang, predsjednik i izvršni direktor Hyundai Motor Company, Martin Zeilinger, izvršni potpredsjednik i voditelj tehničke jedinice za razvoj privrednih vozila Hyundai Motor, Gerrit Marx, izvršni direktor Iveco Group i Marco Liccardo, glavni tehnološki i digitalni direktor Iveco Group.

Memorandum o razumijevanju je preliminarni korak u procjeni potencijala dvije kompanije za buduću saradnju.  Područja od mogućeg zajedničkog interesa, odnose se na električne pogonske sklopove i platforme, uključujući sisteme gorivih ćelija, automatizacije vozila i povezanosti za komercijalna vozila.

Ovaj sporazum je korak u neovisnim strategijama Hyundai Motor i Iveco Group za stvaranje vodećih inovativnih rješenja, u savremenom okruženju koje se brzo mijenja, izgradnjom ekosistema obostrano korisnih partnerstava.