Utorak, 24 studenoga, 2020
Home Kamioni IAA Commercial Vehicles 2020 – otakazan

IAA Commercial Vehicles 2020 – otakazan

IAA Commercial Vehicles 2020 – otakazan

VDA (Verband der Automobilindustrie) je donijela tešku odluku i otkazala sajam IAA Commercial Vehicles 2020, zbog pandemije Covid-19.

IAA Commercial Vehicles je vodeći svjetski sajam i platforma, kao i vodeće mjesto za susret stručnjaka transportnog i logističkog sektora iz cijelog svijeta.

Sajam je trebao biti održan u Hannoveru od 24. do 30. septembra ove godine, ali će zbog pandemije Covid-19 biti održan u septembru 2022. godine.

Naime, zdravstveni rizici i mjere koje su poduzete za suzbijanje pandemije Covid-19. Značajno su promijenile pozadinu i organizcione aktivnosti sajamske manifestacije IAA Commercial Vehicles.

U mnogim zemljama uvedena su ograničenja putovanja, koja će u većoj ili manjoj mjeri ostati na snazi i ​​narednih nekoliko mjeseci. Veliki događaji, sa velikim brojem učesnika su zabranjeni u gotovo svim evropskim zemljama, pa se sobzirom na takvu situaciju, sastanci koji se odvijaju licem u lice ne mogu na sajmu i sajamskim prostorima.

Imajući u vidu sve činjenice, VDA je odlučila otkazati IAA: „Ne vidimo nikakvu mogućnost da se IAA ove godine održi u svom poznatom obliku, kao platforma za izlagače i posjetioce. VDA je već obavijestila brojne izlagače koji su se registrovali za IAA 2020 o ovoj odluci, zajedno sa pružateljem usluga, Deutsche Messe AG, te sve političke i poslovne partnere“ stoji u obrazloženju VDA.

Izlagači i dobavljači obaviješteni su o otkazivanju, u ovoj ranoj fazi kako bi ekonomske posljedice za kompanije bile svedene na minimum.

The post IAA Commercial Vehicles 2020 – otakazan appeared first on KAMIONI.BA.

Most Popular

Toyota se pridružila električnim dostavnim vozilima s Proace Verso Electric

Nakon debija PSA električnih kombija, na redu je i Toyota. Trojke - Zafira, Spacetourer i Traveller dobit će električni pogon koji će im pružiti...

Ford E-Transit impresionira svojim dometom i mogućnostima

Jedan od najpopularnijih dostavnih kombija na svijetu ima električnu verziju, koje za razliku od većine konkurenata nije samo ekološka alternativa verziji s unutrašnjim sagorjevanjem,...

Renault Kangoo i Express – četiri nova modela stižu početkom iduće godine

Zbog različitih potreba korisnika, Renault će početkom 2021 godine na tržište plasirati nove modele Kangoo i Express, od kojih će svaki biti dostupan u...

Goodyear RH-4A + – nove gume za najteže transportne operacije

Goodyear je predstavio nove OTR (Off-the-road) gume za najteže transportne operacije i najgrublje podloge, kao što su otvoreni kopovi.Ove gume su projektovane da pruže...

Recent Comments