NaslovnicaDostavna vozilaID. Buzz LWB – isto, samo malo duže

ID. Buzz LWB – isto, samo malo duže

Volkswagen će večeras predstaviti ID. Buzz sa dugačkim međuosovinskim rastojanjem (LWB), koji će tokom naredne godine biti dostupan kupcima u Sjevernoj Americi i Evropi.

Da podsjetimo, protekle godine, Volkswagen je predstavio ID.Buzz i ID.Buzz Cargo, kao prve komercijalne modele zasnovane na MEB platformi.

Već tada je bilo jasno da će, da bi zadovoljio potrebe kupaca, Volkswagen morati ponuditi ovaj model sa produženim međuosovinskim rastojanjem, pa su špijunski fotografi u više navrata imali priliku snimiti testne prototipe, prvi put bez kamuflaže u februaru ove godine, a potom i predproizvodni prototip u aprilu.

Sada nam je poznato da će ID. Buzz LWB biti dugačak 4,962 mm, te da će imati međuosovinsko rastojanje od 3.239 mm, odnosno 250 mm duže od standardnog modela.

Duža karoserija omogućuje ugradnju trećeg reda sjedišta, te povećanje prtljažnog prostora. Tako će verzija sa 7 sjedišta imati prtljažni prostor osnovne zapremine 306 l, u verziji sa 5 sjedišta prtljažnik će zapremati 1.340 l, dok će maksimalno moći primiti zapreminu od 2.469 l.

Zanimljivo je da će ID.Buzz LWB biti dostupan s novimelektromotorom snage 210 kW sa 550 Nm obrtnog momenta, što će mu omogućiti ubrzanje od 0 do 100 km/h za 7,9 s i maksimalnu brzinu od 160 km/h, dok će nešto kasnije ponuda biti obogaćena modelom GTX, s dva elektromotora, pogonom na sva četiri točka, te snagom od 250 kW, što će mu omogućiti ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6,4 sekunde.

Buzz LWB će se proizvoditi, paralelno sa već poznatim modelima ID.Buzz I ID.Buzz Cargo, u Volkswagenovoj (Volkswagen Commercial Vehicles) tvornici u Hannoveru, te nositi oznaku “Made in Germany”.

- Advertisment -

NOVOSTI