NaslovnicaDostavna vozilaIVECO eDaily povukao 153 tone

IVECO eDaily povukao 153 tone

IVECO eDaily je povukao kompoziciju ukupne mase 153,58 tona, pa je upisan u Guinnessovu knjigu rekorda (GUINNESS WORLD RECORDS) za “najveću težinu vučenu električnim kombijem”.

IVECO eDaily je poznat po mogućnosti vuče od 3,5 tona, snažnoj šasiji sličnoj kamionskoj, te robusnoj konstrukciji.

Ovo dostignuće premašuje sve ranije postavljene rekorde, što je impresivan podvig, postignut s eDailyjem, s pogonom na stražnje točkove i elektromotorom snage 140 kW sa 400 Nm obrtnog momenta.

Za eDaily je zakačen teški tegljač X-Way Strator, opterećen bagerom Collard Group teškim više od 50 tona. Za prikolicu Stratora zakačen je potpuno natovaren kiper X-Way 8×4, a za kipper vatrogasno vozilo.

Zvanično je potvrđeno da je ukupna masa takve kompozicije 153, 58 tona.

Kada je počeo da se kreće, eDaily je prevezao predviđenu stazu dužine 100 stopa (30,48 m).

Za vaj poduhvat korišten je serijski eDaily, sa standardnim “hi-power” načinom rada, a za upravljačem je bio Adam Bishop, trenutno najjači britanac.

“IVECO eDaily je ušao u istoriju sa ovim impresivnim rekordom, dajući dokaze o svojoj snazi, izdržljivosti i izvanrednim mogućnostima. Ponosni smo na ovo dostignuće, jer pokazuje sposobnost eDailya da pomjeri granice, nadmašujući tradicionalna električna vozila” rekao je Fabio Santiago, šef odjela za marketing i upravljanje proizvodima IVECO Truck Business Unit.

- Advertisment -

NOVOSTI