NaslovnicaGumeMarangoni Ringtread – protektirane gume s niskim otporom kotrljanju

Marangoni Ringtread – protektirane gume s niskim otporom kotrljanju

Kompanija Mrangoni iz Rovereta u Italiji, predstavila je protektirane gume Ringtread s koeficijentom otpora kotrljanju ocijenjenim ocjenom “A” (prema ECE.R 117).

Ovaj rezultat ostvern je korištenjem Blackline gazećeg sloja sa optimiziranom konstrukcijom za niski otpor kotrljanja na visokokvalitetnoj karkasi, koji je guma imala u svom “prvom životnom vijeku”.

Protektiranje guma obavljeno je u Marangonijevoj tvornici u Roveretu, gdje se nalazi sjedište i centar za istraživanje i razvoj.

Marangoni je za ovu priliku pripremio posebnu smjesu, te Blackline RTL FE dezen gazećeg sloja, dok sistem Ringtread nudi gazeći sloj bez spojeva i strukturnih deformacija.

Testiranje protektiranih guma, sprovela je laboratorija Prüflabor Nord, prema istim standardima koji se primijenjuju za nove gume.

„Ovo važno dostignuće pokazuje našu stalnu posvećenost pružanju inovativnih rješenja koja smanjuju utjecaj na okolinu, bez narušavanja performansi. To je još jedan dokaz da primjenom visokih standarda kvaliteta, protektirane gume mogu funkcionisati na nivou najboljih novih guma” rekao je Vittorio Marangoni, predsjednik Marangoni Group.

- Advertisment -

NOVOSTI