Ponedjeljak, 18 siječnja, 2021
Naslovnica Kamioni Mercedes-Benz Actros 2663 Lowrider – vozački san

Mercedes-Benz Actros 2663 Lowrider – vozački san

Mercedes-Benz Actros 2663 Lowrider – vozački san

Dobre vozače je teško naći – a još je teže zadržati. Finski prevoznik Mika Auvinen ima svoj vlastiti uspješan sistem za zadržavanje osoblja – njegov 460 kW snažan Actros 2663 “Lowrider”.

U saradnji sa profesionalnim vozačem Artom Simolom, koji tri godine vozi za porodičnu kompaniju Kuljetus Auvinen (sa sjedištem u Helsinkiju), Mika Auvinen, upravni direktor prevozničke kompanije, preradio je tegljač Actros 2663 i dvije silos poluprikolice u vozački san.

U stvaranje ovog kamiona, utrošeno je oko 6.000 sati rada i 450.000 eura za materijal. Unutrašnjost je potpuno prerađena, a dominiraju purpurni somot i glatka bijela koža, što je vjerovatno najneobičnije radno okruženje za kamiondžiju.

Naravno prerađen je i eksterijer, korišteni su specijalni lakovi i brojne tehnike nanošenja boje, a izmijenjen su i felge i gume i sistem vješanja i tegljača i siloskih poluprikolica.

Ovaj jedinstveni tegljač, do sada je osvojio najmanje 7 nagrada u Finskoj i Švedskoj.

The post Mercedes-Benz Actros 2663 Lowrider – vozački san appeared first on KAMIONI BOSNA I HERCEGOVINA – KAMIONI BIH – KAMIONI.BA.

Most Popular

Recent Comments