NaslovnicaAutobusiNext Modular Vehicles – modularni električni autobus

Next Modular Vehicles – modularni električni autobus

Next Modular Vehicles (NExT) je talijanska kompanija sa operativnim sjedištem u Dubaiju, a njen osnivč i direktor je mladi inženjer fizike i industrijskog dizajna Tommaso Gecchelin.

Next Modular Vehicles je električni modularni autobus, koncipiran tako da odgovori na potrebe javnog prevoza u gradovima. Fleksibilna koncepcija omogućuje spajanje jednog ili više vozila (modula), kao vagona, u zavisnosti od potreba.

Ovisno o broju modula, putnički kapacitet se može porediti sa konvencijalnim 18-metarskim autobusom, ili čak tramvajem, u slučajevima kada je moguće spojiti više od 5 modula.

U vrijeme van špica, umjesto toga, može kružiti gradom s manjom konfiguracijom od 2 ili 3 modula, a oni koji nisu potrebni se mogu parkirati i držati na pogodnoj lokaciji da bi se mogli brzo uključiti u saobraćaj.

Ovoj novoj kompanijia je dodijeljen investicioni ugovor za ulazak Paradigma Management Consultancies LLC iz Arapskih Emirata, u njenu vlasničku strukturu, čime se postojeće partnerstvo jača ulaganjem od 2,5 miliona eura.

„Ovaj sporazum predstavlja važan korak u pravcu rasta NExT-a, kao konkretnog rješenja za javni prevoz budućnosti“ objašnjava Tommaso Gecchelin, osnivač, izvršni direktor kompanije NExT.

Moduli mogu biti samostalni ili međusobno povezani. Mogu se puniti snagom do 50 kW, baterija omogućuje doseg od 200 km, a maksimalna brzina može biti do 110 km/h.

Prednosti su mnogobrojne, jer se putnički kapacitet može prilagoditi trenutnim potrebama, a u zavisnosti od uslova, moguča je ušteda energije od 15 do 75 u odnosu na konvencionalna rješenja.

- Advertisment -

NOVOSTI