Nissan je poboljšao svoju terenski najsposobniju Navaru do sada Off-Roader AT32, nastalu u saradnji sa islandskom kompanijom Actic Trucks.

Poboljšanja se odnose na povećanje cestovne udobnosti, smanjenje potrošnje goriva, te nešto bolju zaštitu podvozja.
Umjesto dosadašnjih, postavljene su nove gume Nokian 31.6, koje osiguravaju manju potrošnju goriva, viši nivo udobnosti na cesti, uz nesmanjene off-road sposobnosti. Tu su i nove felge, opremljene dvostrukim ventilima za brzo i precizno podešavanje pritiska u gumama tokom vožnje, te novi aluminijski zaštitni elementi koji se pružaju cijelom dužinom podnice.

Kao i do sada, Navara Off-Roader AT32 ima podignut sistem vješanja (Bilstein), plastične zaštitne elemente oko rubova blatobrana, mogućnost blokade i prednjeg i stražnjeg diferencijala, a u opciji je i poseban sistem za usis zraka, snorkel, postavljen uz A nosač sa kojim je gaz 800 mm.

„Poboljšali smo Navaru Off-Roader AT32, kako bi zadržala svoju poziciju u segmentu, uz istovremeno veću efikasnost i potpunu usklađenost sa WLTP procedurom. Nova Off-Roader AT32T predstavlja savršen spoj tehnologije, udobnosti i ekstremnih off-road performansi“ tvrdi Manuel Burdiel, direktor LCV programa Nissana u Evropi.