NaslovnicaDostavna vozilaOpel Combo-e Life – osvježenje u ponudi

Opel Combo-e Life – osvježenje u ponudi

Opel je u januaru 2021. godine predstavo električni Combo-e compact van, te odmah potom i njegovu putničku verziju Combo-e life.

Najnoviji Opelovi modeli su prepoznatljivi po prednjoj masci, koju jednostavno nazivaju Opel Vizor, koju Combo još uvijek nije dobio.

Međutim, najnovije špijunske fotografije potvrđuju da Opelovi dizajneri pripremaju osvježenje, odnosno facelifting, jer snimljeni testni prototip ima kamuflažne folije na prednjem dijelu.

Upravo zbog tih folija, teško je procijeniti kako će izgledati prednji dio obnovljenog Comba, odnosno, hoće li dobiti Vizor, ili ne.

Osim tog detalja, obnovljeni Combo-e će dobiti novi, jači elektromotor i novu bateriju većeg kapaciteta, koja će mu pružiti veći doseg.

Naime, Stellantis je zbog povećane potražnje najavio povećanje proizvodnje elektromotora M3, u tvornici Trémery u Francuskoj. Elektromotor M3, ima snagu od od 115 kW, uz 260 Nm obrtnog momenta i već se ugrađuje u brojne modele.

Također, e-Combo bi trebao dobiti novu bateriju kapaciteta 54 kWh, koja bi mu trebala osigurati doseg veći od 300 km.

Moguće je da u ponudi i dalje ostane dosadašnji elektromotor snage 100 kW, s baterijom kapaciteta 50 kWh, za doseg od 285 km.

Jasno je da u Opelu neće mnogo insistirati na obnovi postojećeg modela, jer je za 2028. godinu najavljena nova generacija električnih vozila, koja će biti zasnovana na Stellantisovoj STLA Medium platformi, koji će zamijeniti dosadašnje modele, koji kao aktuelni Combo, još uvijek koriste EMP2 platformu.

- Advertisment -

NOVOSTI