NaslovnicaDostavna vozilaOpel Vivaro-e Hydrogen – 16 vozila za Jos Scholman

Opel Vivaro-e Hydrogen – 16 vozila za Jos Scholman

Stellantis je potvrdio svoju vodeću poziciju na tržištu lakih komercijalnih vozila s gorivim ćelijama, isporučivši 16 primjerka Opel Vvivaro-e HYDROGEN za holandsku građevinsku kompaniju Jos Scholman.

Građevinska kompanija Jos Scholman je osnovana prije više od četrdeset godina i bavi se zemljanim radovima, cestogradnjom, hidroinženjeringom i uređenjem okoliša. Porodična kompanija sada zapošljava više od 250 radnika, a vodi je osnivač Jos Scholman Sr, zajedno sa svoja dva sina, Robertom i Josom Jr.

Ova kompanija ima veliku i raznoliku flotu vozila za sve svoje aktivnosti, uključujući kombi vozila i tešku mehanizaciju za zemljane radove. Jos Scholman je u potpunosti posvećen vodiku kako bi svoju flotu učinio održivijom. Već koriste tridesetak vozila na vodik (gorive ćelije), uključujući automobile, traktore i bagere, a ove godine proširuju flotu s novim kombijima traktorima i bagerima.

Nabavka 16 vozila Opel Vivaro-e Hydrogen je semo jedan dio ovogodišnjeg proširenja voznog parka.

„Vidimo veliku ulogu vodika u prelasku na održive izvore energije. Od 2019. godine u našoj kompaniji imamo automobile na vodik, trenutno imamo ukupno tridesetak vozila, uključujući traktore i velike pokretne dizalice. Oduševljeni smo što sada dodajemo šesnaest lakih komercijalnih vozila Opel Vivaro-e Hydrogen u našu flotu. Ovo će uveliko doprinijeti našim ciljevima održivosti transporta opreme i urbane distribucije. Za punjenje možemo koristiti i zeleni vodik koji sami proizvodimo, tako da će naša vozila biti zaista održiva“ rekao je Robert Scholman, suvlasnik kompanije Jos Scholman.

Naime, ova kompanija već nekoliko godina ima vlastitu stanicu za dopunu vodika i proizvodi vlastiti zeleni vodik, koristeći elektrolizer. Energija potrebna za ovaj proces, također dolazi iz održivih izvora, kao što su solarna energija i energija vjetra, osiguravajući da je vodik koji se koristi za vozni park zelen u svakom pogledu.

„Zadovoljni smo ovom isporukom 16 primjeraka Opel Vivaro-e Hydrogen u Holandiji, još jednom potvrđujući Stellantisovu vodeću poziciju u proizvodnji lakih komercijalnih vozilima na vodik. Želio bih da se zahvalim kompaniji Scholman što je odabrala jedan od naših brendova, da bi dodatno poboljšala njihovu održivost, dok mi činimo dalje korake u izvršenju našeg strateškog plana“ rekao je Uwe Hochgeschurtz, glavni operativni direktor Enlarged Europe u Stellantisu.

Opel Vivaro-e Hydrogen, s gorivim ćelijama ima doseg od oko 400 km, te zadovoljava većinu potreba menadžera voznih parkova. Opel Vivaro-e Hydrogen je dostupan u varijantama M i L, odnosno s dužinama 4,95 i 5,30 m, s tovarnim prostorima zapremine 5,3 ili 6,1m3, oba nosivosti do 1.000 kg.

- Advertisment -

NOVOSTI