Naslovnica Kamioni Petronas Team De Rooy Iveco sa priprema za Dakar

Petronas Team De Rooy Iveco sa priprema za Dakar

Petronas Team De Rooy Iveco sa priprema za Dakar

Petronas Team De Rooy Iveco će na predstojećem, 42. Reliju Dakar, koji se vozi u Saudijskoj Arabiji, nastupiti sa ukupno 4 kamiona Iveco. Vođa tima, Gerard de Rooy neće učestvovati, zbog zdravstvenih problema, ali će biti prisutan da podrži svoj tim.

Iveco će po deveti put zaredom biti prisutan na najtežem svjetskom reliju, sa četrir kamona, tri Powerstara i jednim Trakkerom. Sve kamione će pokretati posebno pripremljni motori Curcor 13, sa snagom od oko 1.000 KS, pred kojima je izazovnih 7.856 km, od čega 5.097 km specijala, a više od 75% ruta je na različitim pjeskovitim podlogama.

Posadu sa startnim brojem #505 činiće kamion Iveco Powerstar Evo3, vozač Janus van Kasteren (3. puta na Dakaru), navigator Marcel  Snijders  i mehaničar Darek Rodewald.

Sa startnim brojem #517 nastupiće vozač, bivši skijaš, Albert Llovera (4. puta na Dakaru), a snjim će u kabini Powerstara biti navigator Ferran Marco Alcayna i mehaniča Marc Torres.

Sa startnim brojem #522 nastupiće posada u sastavu: vozač Vick Versteijnen (2. puta na Dakaru), navigator Teun van Dal i mehaničar André van der Sande, koji će se voziti u kamionu Powerstar Evo2.

Jedini Iveco Trakker će nositi startni broj #531, a za upravljačem će biti debtiant Michiel Becx, sa kojim će biti najiskusniji mehaničar u timu Bernard den Kinderen i navigator Edwin Kuijipers.

The post Petronas Team De Rooy Iveco sa priprema za Dakar appeared first on KAMIONI.BA.

- Advertisment -Most Popular

Recent Comments