Sava predstavlja nove gume za prikolice, koje pružaju veliku kilometražu, dobre performanse u svim vremenskim uslovima, trajnost i efikasnost u potrošnji goriva. Asortiman je prilagođen širokom spektru aplikacija, od dugih i regionalnih, linija do teških cestovnih prikolica, kao i u gradskom saobraćaju.

Gume su konstruisane za potrebe transportnih kompanija i privatnih vozača, koji traže dobru vrijednost za uloženi novac u srednjem segmentu.

Novi gume su u potpunosti usklađene sa strogim propisima o zimskim gumama koje primjenjuje sve veći broj evropskih zemalja, u kojima se predviđa korišteje guma sa oznakom 3PMSF (3 Peak Mountain Snowflake), koje se mogu nositi sa prosječnim zimskim uslovima u Evropi, uključujući vožnju po cestama prekrivenim snijegom.

Sava Cargo 5 dobar je izbor za autoprevoznike koji vode računa o cijeni i traže robusne gume pouzdanog brenda, koje nude dobru kilometražu tokom cijelog radnog vijeka, ne zaboravljajući na uštedu na gorivu.

Gume Sava Cargo 5 imaju optimiziran dezen gazećeg sloja sa 5 rebara (385/65 R 22.5), ili 6 rebara (435/50 R 19.5 i 385/55 R 22.5) za pružanje ujednačenog kontakta s površinom puta, snažnim ramenima i dobrim držanjem pravca.

Robusna konstrukcija karkase osigurava veliku kilometražu i poboljšana svojstva prilikom obnavljanje guma.

Gazeći sloj sa dubokim lamelama, koje stvaraju oštre ivice u dodiru s površinom ceste, poboljšavaju prianjanje na mokrom i skraćuju kočni put.

Smjesa gazećeg sloja ima pozitivan efekat na uštedu goriva i smanjeno habanje,a hemijska formulacija i polimerna mreža smjese gazećeg sloja osiguravaju nizak otpor kotrljanja u kombinaciji s velikom otpornošću na bočna opterećenja.

Dostupne dimenzije:

Dimenzije Index nosivosi i brzine Otpor kotrljanju Držanje na mokrom Nivo buke
435/50 R 19.5 160 J B B 71 dB (A)
385/65 R 22.5 164 K (158 L) C B 71 dB (A)
385/55 R 22.5 160 K (158 L) gume će biti dostupne u januaru 2021.