Na sajmu Solutrans u Lyonu dodijeljena je nagrada za pick-up godine (International Pick-up Award 2022 – IPUA), koju je mišljenjem stručnog žirija osvojila Toyota Hilux.

Ove godine u užem izboru za ovu prestižnu nagradu, uz Toyotu Hilux, bili su Isuzu D-Max i Jeep Gladiator, a završni testovi su obavljeni početkom oktobra u Zadru.

“S više od 50 godina tradicije, Hilux je uvijek predstavljao izvanredan kvalitet, izdržljivost i pouzdanost, kao i izražene off-road sposobnoti. Sada s novim Hiluxom, proširili smo ponudu motora s novim 2.8 D, koji nudi još više profinjenosti i snage, omogućujući nam da zadovoljimo potrebe kupaca koji ne žele samo radnu mašinu, već i vozilo za slobodno vrijeme. Zato je ova nagrada priznanje za Hiluxa sa provjerenim sposbnostima i još većim mogućnostima. Hilux je dio Toyotine linije lakih komercijlnih vozila, a unatoč nedostatku poluprovodnika, nadamo se da ćemo u Evropi postići novi prodajni rekord u LCV segment, 6-cifrenim rezultatom” rekao je Didier Gambart, potpredsjednik Toyota Motor Europe, zadužen za prodaju, marketing i iskustvo kupaca.