NaslovnicaDostavna vozilaVolkswagen ID. Buzz Show – koncepti na osnovu modela ID. Buzz

Volkswagen ID. Buzz Show – koncepti na osnovu modela ID. Buzz

Volkswagen je na sajmu IAA Transportation 2022 pripremio ID. Buzz Show, predstavivši koncepte na osnovu modela ID. Buzz.

-Buzz Flex-Cab concept – električni Bulli modernog doba, nastao je u saradnji sa holandskom kompanijom Snoeks. Konceptno vozilo opremljeno je stražnjom klupom za 3 odrasle osobe, koja se po potrebi može preklopiti, ili rasklopiti i tako pretvoriti u dva ležaja. Ovakvo vozilo se može koristiti kao shuttle, taxi, minibus, ili kao pokretna radionica za male zanate.

ID. Buzz Flex-Cab

-Buzz paramedic’s car – električno bolničko vozilo je nastalo u saradnji sa njemačkim proizvođačem Bösenberg, koji je pripremio posebnu “bolničarsku” nadgradnju. Koristeći ID.Buzz Cargo, tovarni prostor je pretvoren u modularnu ambulantu za ljekare i medicinsku opremu. Ovo vozilo je opremljeno specijalnim sistemom signalizacije, koje ima potpuno zasebno napajanje električnom energijom.

ID. Buzz paramedic’s car

-Buzz box body – Veth Automotive je pripremio kockastu nadgradnju, sa kojom se zapremina tovarnog prostora sa osnovnih 3,9 m3, povećava na čak 6 m3, u kojih se može smjestiti teret mase do 680 kg. Podnica nadgradnje je napravljena od materijala otpornog na habanje.

ID. Buzz box body

-Buzz refrigerated – hladnjača – njemački proizvođač nadgradnje Wükaro predstavio je ID. Buzz Cargo u obliku hladnjače. Osmišljen je posebno za dostavu u gradskim centrima, a inovacija je kombinacija električnog pogonskog sistema i rashladnog sistema. Sistem hlađenja se sastoji od niskoprofilne rashladne jedinice (230 V) na krovu (isparivač s ravnim stropom), četiri li-Ion baterije (svaka po 100 Ah) i invertera s integrisanim punjačem baterija.

ID. Buzz refrigerated

-Buzz Cargo Miele ServiceVan – Miele je jedan od vodećih proizvođača kućanskih aparata, a saradnja između Volkswagena i proizvođača nadgradnji CS/Würth, rezultirala je posebnim servisnim vozilom. Prtljažni prostor je opremljen posebnim policama, prilagođenim prema specifikacijama servisne opreme i atalata, a tu je i sklopivi radni sto. Da bi ovakav servisni van bio vidljiv, obojen je u posebnu crvenu boju.

ID. Buzz Cargo Miele ServiceVan
- Advertisment -

NOVOSTI