NaslovnicaKamioniVolvo Trucks - usluga brzog punjenja električnih kamiona

Volvo Trucks – usluga brzog punjenja električnih kamiona

Švedska pokreće nacionalnu mrežu javnih brzih punjača za teške električne kamione, kojom će upravljati kompanija OKQ8.

Volvo Trucksova nova usluga će omogućiti prevoznicima lako pronalaženje i pristup javnim stanicama za punjenje, bez obzira na marku kamiona.

Mreža za brzo punjenje električnih kamiona predstavlja ključni dio tranzicije na održiviji teški transport. U Švedskoj je planirano otvaranje oko 130 stanica za punjenje tokom 2023. i 2024. godine.

Ova usluga pristupu I punjenjeu na brzim punjačima će prvo biti lansirana u Švedskoj, a zatim će uslijediti širenje u Evropi i druge dijelove svijeta.

Korisnik može platiti punjenje putem nove platforme, a u bliskoj budućnosti će biti moguće i rezervisati vrijeme punjenja putem aplikacije.

Volvo Trucks, kao sastavni dio Volvo Grupe, gradi infrastrukturu za punjenje preko Milence,  zajedničkog ulaganja formiranog sa Daimler Truckom i Traton Grupom. Ovo partnerstvo će rezultirati izgradnjom najmanje 1.700 snažnih punjača uz autoputeve i u logističkim čvorištima širom Evrope.

Usluga punjenja dio je Volvo Connecta, interfejsa Volvo Trucksa za digitalne usluge. Kupac može pronaći punjač i platiti punjenje putem mobilne aplikacije. Prilikom dolaska na stanicu za punjenje, korisnik se za identifikaciju i početak punjenja služi karticom ili mobilnom aplikacijom, a dobija jedan, objedinjen račun.

- Advertisment -

NOVOSTI