NaslovnicaGumeYokohama RY01C – gume za električne kamione i autobuse

Yokohama RY01C – gume za električne kamione i autobuse

Yokohama Rubber Co., Ltd., je objavila da je počela isporučivati gume RY01C kompaniji Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation, kao originalnu opremu (OE) za novi FUSO eCanter.

Da podsjetimo, Mitsubishi eCanter je prvi električni kamion koji se serijski proizvodi u Japanu, a gume RY01C, dimenzija 205/70R17.5 (115/113N LT) su prve Yokohamine gume koje će se isporučivati kao originalna oprema (OE), odnosno kao gume za prvu ugradnju za električno vozilo.

Yokohama RY01C je standardna rebrasta guma za lake kamione/autobuse, koja je razvijena za električna vozila s naglaskom na superiornu otpornost na habanje. Pored niskog otpora kotrljanja koji zahtijevaju električna vozila, ove gume pružaju odlične performanse na mokrom kolovozu.

Pored toga, gume Yokohama RY01C pružaju visok nivo sigurnosti i komfora, jer stvaraju nizak nivo buke, što je jedan od preduslova za korištenje na električnim vozilima. Također, proizvodnja se odvija u skladu sa strožijim ekološkim zahtjevima, sa manjim emisijama CO2 u proizvodnom procesu.

Yokohama planira proširiti asortiman kamionskih i autobuskih guma za električna vozila,čime će stvoriti potencijal njihovog korištenja kao originalne opreme, a ne samo kao zamjenskih guma.

Yokohama RY01C – ilustracija (195/85 R 16)
- Advertisment -

NOVOSTI