NaslovnicaKamioniIveco Stralis NP – projekat godine

Iveco Stralis NP – projekat godine

Iveco Stralis NP – projekat godine

Na evropskoj Konferenciji za gas (European Gas Conference) koja je održana u Beču, Iveco Stralis NP je osvojio nagradu European Gas Awards of Excellence 2017.,  te tako proglašen za projekat godine: Project of the Year.

Na ovoj Konferenciji, okupljeno je preko 450 predstavnika regionalnih uprava i industrijskih lidera, sa učešćem preko 80 proizvođača u plinksoj industriji.

U konkurenciji 5 projekata: Zeebrugge’s Second LNG Jetty, Sabine Pass LNG Terminal, IVECO NEW 400 HP GAS TRUCK, LNG Dunkerque Terminal i AUDI e-gas Project, stručni žiri je odlučio i priznanje dodijelio Ivecu.

Pierre Lahutte, predsjednik brenda Iveco je prokomentarisao: „Veoma smo ponosni, jer je Iveco nagrađen za posvećenost u održivosti. Mi u Ivecu smo davno prepozanli alternativna rješenja, pa je Iveco Stralis NP, zaparavo revolucionaran projekat u održivim transportnim rješenjima. Primijenjeno zanje i iskustvo je korak u budućnost, i to je prvi kamion za duge pruge na tržištu sa pogonom na plin, kao alternativa konvencionalnim kamionima sa dizel motorima.“

Da podsjetimo, novi Stralis NP pokrće motor koji kao gorivo koristi prirodni plin, razvija snagu od 400 KS uz 1.700 Nm obrtnog momenta, što je 17% više snage i 6% više obrtnog momenta u odnosu na najbližu konkurenciju. Zahvaljujući 12-stepenom automatiziranom mjenjaču i eco roll funkciji, potrošnja je smanjena za dodatnih 5%, a ugrađeni rezervoari omogućuju autonomiju od 1.500 km.

S lijeva na desno: Francois-Regis Mouton, (podpredsjednik Oil and Gas Advocacy Total, Sponzor nagrade i predsjedavajući u GasNaturally), Hannah Wharrier, (direktorica Energy Exchange, EGC European Gas Conference Organisation), Karl-Martin Studener, (poslovni direktor Iveco Austria, Central & Eastern Europe), Giorgio Marrapodi, (talijanski ambasador u Austriji)

The post Iveco Stralis NP – projekat godine appeared first on KAMIONI BOSNA I HERCEGOVINA – NOVI KAMIONI – RABLJENI KAMIONI – MAN Bosna i Hercegovina – DAF Bosna i Hercegovina – Volvo Bosna i Hercegovina – Mercedes-Benz Bosna i Hercegovina – Scania Bosna i Hercegovina –.

- Advertisment -

NOVOSTI