– prvi Stellantisov električni pick-up –

Novi automobilski konglomerat, Stellantis je predstavio svoj ambiciozni strateški plan nazvan “Dare Forward 2030”.

Ovim palnom je predviđeno da Stellantis do 2030. godine, u svom portfoliju ima ukupno 75 električnih (BEV) vozila u svim segmentima. Od 2030. Godine, sva nova vozila za evropsko tržište će biti sa električnim pogonom, dok će za američko tržišt, udio električnih vozila premašiti 50%.

Također, do 2030.godine, Stellantis planira proizvoditi 5miliona električnih vozila godišnje, s do 2038. godine, postati potpuno CO2 neutralan.

U svom izlaganju, Carlos Tavares, izvršni direktor Stellantisa je rekao: “Plan Dare Forward 2030 će nam biti inspiracija da postanemo mnogo više nego što smo ikada bili. Proširićemo svoje granice, prihvatićemo novi način razmišljanja i transformisati sve aspekte mobilnosti, za poboljšanje zajednica i društava u kojima djelujemo”

Tom prilikom, najavljen je novi električni pick-up, RAM 1500 BEV, koji bi se trebao pojaviti na tržištu tokom 2024. godine.

Kao najava, objavljene su dvije renderirane skice, koje pokazuju izgled prednjeg i stražnjeg dijela novog pick-upa.

Naravno, detalji se za sada drže u tajnosti, ali nezvanični izvori sugerišu da bi RAM 1500 BEV mogao biti dostupan sa baterijskim blokovima kapaciteta većeg od 200 kWh, što bi mu trebalo omogućiti doseg veći od 800 km.