NaslovnicaKamioniRenault Trucks D – posebna oprema za najteže uslove

Renault Trucks D – posebna oprema za najteže uslove

Renault Trucks D su vozila se mogu opremiti sa posebnom opremom specijalno konstruisanom za najteže radne uslove.

Kamioni ovog segmenta namijenjeni su distributivnim zadacima, ali su primjenljivi u čitavom nizu situacija, posebno pri lošim vremenskim uslovima, budući da su sigurnost vozača, tereta i ostalih učesnika na prvom mjestu, a potom slijede pouzdanost i mobilnost.

Renault Trucks je ove kamione opremio panoramskim vjetrobranskim staklom sa grijačim smještenim između staklenih lamela, kako bi se omogućilo brzo i efikasno odmrzavanje i odmagljivanje. Kako bi vozači imali što bolji pregled, tu su dvostruki retrovizori, kao i mogućnost ugradnje dodatnih ostakljenih površina na vratima. Vrata kabine su, naravno, od lima, zbog čega su neprovidna, a kada su zatvorena, zaklanjaju vozaču vidik na objekte (pješake, bicikliste…) koji se nalaze uz kamion, a niži su od linije prozora. Zato je površinu vrata moguće isjeći i ugraditi dodatnu ostakljenu površinu – prozor, koji u takvom slučaju vozaču osigurava bolji pregled, olakšava menvrisanje, te često spašava ranjive učesnike u saobraćaju, kao što su pješaci ili biciklisti.

Uz to, Renault Trucks je pripremio poseban sistem OnSpot lanaca za snijeg, koji su smješteni ispod šasije, a mogu se na točkove po potrebi postaviti automatski, što posebno pogoduje vozačima, jer ne moraju izaći iz kamiona da bi opistavili lance za snijeg. Sa lancima, vožnja po snijegu i ledu postaje sigurnija za sve učesnike u saobraćaju.

Pokretanje kamiona pri veoma niskim temperaturama može predstavljati problem, budući da gorivo (nafta) pri niskim temperaturama počinje da se zgušnjava, do konačnog stinjavanja. Renault Truck je pripremio posebne pred-grijače, koji koriste toplotu motora, ili električnu energiju za zagrijavanje, kako bi se olakšao start pri izuzetno niskim temperaturama. Ovaj dodatak, posebno je pogodan za vozila specijalnih službi (hitna pomoć, vatrogasci…), gdje mobilnost mora biti osigurana, bez obzira na vremenske uslove.

- Advertisment -

NOVOSTI