NaslovnicaKamioniSolaris Urbino 10,5 – prvi modeli isporučeni kupcima

Solaris Urbino 10,5 – prvi modeli isporučeni kupcima

Solaris Urbino 10,5 – prvi modeli isporučeni kupcima

Solaris je prošle godine na sajmu Kielce Transexpo trade predstavio nove autobuse midi klase Solaris  Urbino  10,5. Ovaj midi bus nastao je na osnovu autobusa Urbino 12, ali sa kraćim međuosovinskim rastojanjem. Naime, Urbino 12 ima međuosovinsko rastojanje 5.900 mm, dok je Urbino 10,5 postavljen na šasiju sa međuosovinskim rastojanjem 4.450 mm, što mu osgurava odlična manevarska svojstva.

Koa i svi autobusi iz serije Urbino, i ovaj koristi iste modularne elemente, što znači da ima laganu i čvrstu konstrukciju, kao i Urbino Electric, koji se prošle godine okitio titulom Bus of the Year 2017.

Prvi autobusi isporučeni su kompanijama Austrian Postbus iz Lienza i Komorniki Public Transport iz Poljske.

Autobusi za Postbus imaju 26 mjesta za sjedenje od čega 10 u niskopodnom dijelu, a pokreću ih motori DAF/PACCAR MX-11 snage 240 kW (326 KS).

Autobusi za Komorniki Public Transport se razlikuju po konfiguraciji ulazno/izlaznih vrata, imaju 23 sjedišta od čega 6 u niskopodnom dijelu, a za pogon su odabrani motori Cummins ISB6.7 250B snage 186  kW  (253 KS).

Naravno, svi motori u isporučenim autobusima zadovoljavaju Euro VI norme o emisiji polutanata, opremljeni su kilma uređajima, automatima za izdavanje/poništavanje karata i unutrašnjim LED osvjetljanjem.

The post Solaris Urbino 10,5 – prvi modeli isporučeni kupcima appeared first on KAMIONI BOSNA I HERCEGOVINA – NOVI KAMIONI – RABLJENI KAMIONI – MAN Bosna i Hercegovina – DAF Bosna i Hercegovina – Volvo Bosna i Hercegovina – Mercedes-Benz Bosna i Hercegovina – Scania Bosna i Hercegovina –.

- Advertisment -

NOVOSTI