NaslovnicaDostavna vozilaVolkswagen Crafter - prve špijunske fotografije

Volkswagen Crafter – prve špijunske fotografije

Volkswagen priprema osvježenje za svoj najveći model u ponudi, Crafter, o čemu svjedoče prve špijunske fotografije, snimljene tokom cestovnih testova u Njemačkoj.

Karoserija je već poznata i nema novih detalja, pa na testnom prototipu nema uobičajenih kamuflažnih folija. Ipak, na glavčinama točkova su vidljivi senzori, a na stražnjem dijelu je istaknuta naljepnica koja upozorava ostale učesnike u saobraćaju da inženjeri testiraju kočnice.

Naime, Volkswagen Crafter je već dosta dugo prisutan na tržištu bez većih izmjena, a njegovu novu generaciju očekujemo 2026. godine.

Ipak, aktuelni Crafter treba obnoviti, pa je moguće da će tokom naredne godine biti predstavljen osvježeni model.

Dizajn eksterijera, vjerovatno neće pretrpjeti značajnije izmjene, iako će maska hladnjaka i svjetlosne baterije biti blago izmijenjene.

Špijunski fotograf je imao priliku zaviriti u unutrašnjost, gdje već možemo zapaziti određene promjene. Vidljivo je da testni prototip ima novi volan te potpuno novu, ovaj put digitalnu kontrolnu tablu i veliki centralni displej. Također, vidljivo je da su neke funkcionalne tipke repozicionirane, što će vjerovatno vozaču olakšati rukovanje, iako ručica mjenjača, na prvi pogled, nije izmijenjena.

Za sada nema zvaničnih informacija kada bi obnovljeni Crafter mogao biti predstavljen.

- Advertisment -

NOVOSTI