Ford je pripremio dva posebna izdanja Rangera, i tako izašao u susret kupcima koji žele imati poseban stil.

„Kupci cijene i stil i velike mogućnosti koje naš pick-up Ranger već nudi. Zato smo pripremili izvedbe Stormtrak i Wolftrak, koje nude još i više“ rekao je Hans Schep, generalni menadžer Commercial Vehicles Ford of Europe.

Ranger Stormtrak je premium pick-up koji nudi prepopznatljiv stil i premium opremu, za kupce koji traže vozilo koje će podržati njihove potrebe, kako na poslu, tako i u životu. Za pogon se koristi već poznati motor 2.0 EcoBlue Bi-turbo sa 213 KS i 500 Nm obrtnog momenta,čija snaga se na sva četiri točka prenosi preko 10-stepenog automatskog mjenjača.

Ovaj model će biti prepoznatljiv po jedinstvenoj Rapid Red boji, ekskluzivnoj rešeci hladnjaka i LED svjetlima, a uz nosivost od 1 tone, moći će vi+ući prikolicu do ukupne mase od 3,5 tona.

Ranger Wolftrak je robusan pick-up namijenjen korisnicima kojima su potrebne izražene off-road performanse, bez kompromisa u pogledu udobnosti i komfora.

Za pogon se koristi motor 2.0 EcoBlue (HD) sa 170 KS, a kupcima će biti ponuđen 6-stepeni manuelni mjenjač ili 10-stepeni automatski mjenjač.

Ovi eksluzivni modeli će biti tržišno dostupni od oktobra ove godine.