– gume za prikolice –

Nokian Heavy Tyres su predstavile nove gume za prikolice Hakka Truck Trailer, koje će kosrisnicima pružiti veću kilometražu, te viši nivo sigurnosti i ekonomičnosti za najzahtjevnije transportne operacije.

Gume Nokian Hakka Truck Trailer su predviđene za velika opterećenja i sve vremenske uslove. Gazeći sloj je formiran tako da osigurava dobro prianjanje i nizak otpor kotrljanja, za smanjenu potrošnju goriva.

„Kombinaciju dobrog prianjanja, niskog otpora i velike trajnosti nazivamo čarobni trokut. Veoma često, poboljašnje jednog parametra, ugrožava drugi, a s novim gumama za prikolice, uspjeli smo postići optimalnu ravnotežu, bez kompromisa“ objašnjava Teppo Siltanen iz Nokian Tyres.

Značaj dobre gume za prikolice posebno dolazi do izražaja prilikom transporta opsanih i tečnih materija, jer teška prikolica značajno utječe na ponašanje vozila na cesti. Zbog toga su stabilnost i dobro prianjanje ključni parametri.

„Iznenađujuće je da transport mlijeka s farmi postavlja velike zahtjeve za gume, jer je cisterna teška, a često se vozi po grubim i neravnim cestama, u uslovima takvim da se sva četiri godišnja doba izmijene prilikom relativno kratke vožnje. Također, treba imati u vidu i lokalne propise, koji u nordijskim zemljama često variraju od oblasti do oblasti. Osim toga, sve češće su propisima obavezne gume sa oznakom 3PMSF, bez obzira na godišnje doba“ dodaje Teppo Siltanen.

Gume Nokian Hakka Truck Trailer su usklađene sa najstođim propisima, a njihov konstrukcija omogućuje protektiranje, čime se dodatno produžuje radni vijek gume, što posebno cijene opertori velikih voznih parkova.