Poznati proizvođač guma Fulda, predstvila je kompletnu gamu cjelogodišnjih kamionskih guma, pogodnih za velike udaljenosti i zahtjevnu urbanu primjenu, sa kilometražom povećanom za 4%.

Gama se sastoji od tri tipa kamionskih guma: REGIOCONTROL 3 ​​(za upravljake osovine), REGIOFORCE 3 (za pogonske osovine) i REGIOTONN 3 (za prikolice).

Ključna razvojna područja za nove gume, bila su: trajnost, upravljivost, vuča i potrošnja goriva.

Tko sve tri gume nose oznaku 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake) što znači da su pogodne za vožnju u zimskimuslovima u Evropi, i sposobne su da jednako dobro zadovolje u uslovima digolinijksog transporta, kao i u urbanoj dostavi, a bez obzira na vremenske uslove.

Sve gume u novoj ponudi imaju dubok gazeći sloj sa optimiziranom mjeđavinom, robusne blokove i neusmjeren dezen. To ih čini izuzetno svestranim i idealnim za operatere koji moraju raditi u različitim klimatskim uvjetima i različitim vrstama transportnih opreacija.

Gume REGIOCONTROL 3 za upravljačke osovine imaju robusan gazeći sloj sa 5 rebara i posebno čvrstim ramenim rebrima, kako bi se smanjilo habanje. U odnosu na svog prethodnika, zapremina gume je povećana do 4% što je rezultiralo većom kilometražom. Prepoznatljivi dezen gazećeg sloja ima cik-cak lamele za poboljšano prianjanje.

REGIOFORCE 3 su guma za pogonske osovine imaju robusan gazeći sloj sa poluotvorenim rebrima, cik-cak utorima i ukrućenjima. Na taj način je smanjeno habanje, a poboljšana vuča i produžena kilometraža.

 

Gume REGIOFORCE 3 i REGIOCONTROL 3 imaju produžen radni vijek, smanjuju troškove za operatea, a pogodne su za obnavljanje (protektiranje).

Gume REGIOTONN 3 su namijenje za prikolice i predviđene za velika oterećenja. Ove guma pružaju visoku stabilnost i dobro lateralno držanje u svim vremenskim uslovima, a nizak otpor kotrljanju smanjuje potrošnju goriva.