Ford proširuje paletu svog vodećeg pikapa na evropskom tržištu s ograničenom verzijom Thunder s bogatom standardnom opremom i agresivnim stilom karoserije. Ranger u ovoj varijanti pokreće dizelski motor od 213 KS i ima 4×4 pogon, a do svojih prvih kupaca doći će krajem ljeta

Ford Ranger jedan je od najpopularnijih pickupa u Evropi. Prošle godine ovaj model je kupilo preko 52,5 hiljade kupaca. Sada se ponudi pridružuje verzije Thunder koja se temelji na bogatoj varijanti opreme Wildtrak.

Ford Ranger Thunder – unutrašnjost

Limitirana verzija Thunder u 4.500 primjeraka dobila je nekoliko stilskih detalja koji naglašavaju njen jedinstveni karakter. To uključuje crne alu felne od 18 inča, rešetku hladnjaka u crnoj Ebony Black boji, stražnji branik, poklopci šasije sprijeda i straga, okviri maglenki, ručke na vratima. LED farovi i stražnja svjetla također su dobili zatamnjene okvire. Izmjene su dopunjene crvenim naglascima na roštilju i okviru sanduka te trodimenzionalnim oznakama “Thunder” na ulaznim vratima. Pikap u ovoj verziji prodavat će se sa podlogom za utovar i rolo roletama Black Mountain Top.

U unutrašnjosti će oprema uključivati sjedala obložena kožom crne boje i karakterističnim vezom “Thunder” na stražnjim dijelovima, crvenim šavovima na sjedalima, vratima, upravljaču i nadzornoj ploči, crnim podnim prostirkama i osvjetljenim pragovima crvene boje. Ford SYNC3 multimedijski sistem s 8-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir također će biti serijski.

Ford Ranger Thunder – motor

Za pogon je zadužena nova verzija 2.0 EcoBlue dizelskog motora s turbopunjenjem, poznat iz Raptora koji ima 213 KS i 500 Nm obrtnog momenta, a uvezan s 10-stepenim automatskim mjenjačem. Ford obećava potrošnju goriva u WLTP ciklusu od 9,1 l/100 km. Pogon je naravno na sva četiri točka, što osigurava univerzalni karakter automobila i mogućnost kretanja u svim uslovima na cesti. Ono što je važno, Ranger Thunder ne samo da se može koristiti na off-road terenima, već i savladati potoke ili poplavljene ceste do dubine od 80 cm. Velika prednost je i mogućnost vuče prikolice do 3,5 tone.

Ford Ranger Thunder – dobro opremljen

Thunder zajedno s Wildtrakom i Raptorom jedna je od najboljih verzija Rangera, pa stoga već nudi gotovo potpunu udobnost i sigurnost kao standardnu ​​opremu. Osim elemenata koji su već rezervisani za ovu verziju, uključivat će: električni servo upravljač, sistem za sprečavanje sudara”, tempomat, sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova, dvozonski automatski klima uređaj, parking senzore sprijeda i straga s kamerom za vožnju unazad, sistem za ulazak i pokretanje bez ključa, Ford KeyFree.

Automobil se već može naručiti kod ovlaštenih prodavača marke Ford.