Ford je prvi proizvođač koji će komercijalnim korisnicima ponuditi 2-tonski Transit van u blagoj hibridnoj izvedbi, te tako smanjiti potrošnju goriva za oko 8%.

Ford Transit je jedan od najprodavanijih modela u svom segmentu na tržištima Evrope i Amerike, a kontinualnim poboljšanjima postaje još prihvatljiviji. Naime, na ovom modelu primijenjeno je ukupno više od 4.600 poboljšanih komponenti, kako bi bio ekonomičniji i lakši, kako bi vozačima olakšao svakodnevne redne zadatke i kako bi mogao prevesti više tereta.

Opsežnim programom smanjenja sopstvene mase, korištenjem CAD (computer-aided design) tehnologija, masa je smanjena za 80 kg, za koliko je povećana korisna nosivost, a za flotne korisnike najbolja vijest se odnosi na uvođenje blage hibridne tehnologije, sa kojom se potrošnja goriva smanjuje za oko 8%.

Inovativni EcoBlue Hybrid, uvodi uz već provjereno efikasan motor 2.0 EcoBlue i novi BISG (Belt-driven integrated starter/generator), koji zamjenjuje standardni alternator, koji radi na naponu od 48 V, a napaja se iz posebnog baterijskog bloka napona 48 V, 10 Ah.

Ovakav starter/generator poboljšava funkciju Auto Start-Stop, potpomaže dizelskom motoru prilikom ubrzavanja, te tako smanjuje potrošnju goriva, a dopunjuje bateriju prilikom usporavanja brzinama manjim od 12 km/h.

Ovakav pogonski sklop EcoBlue Hybrid 48-volt će biti u ponudi za modele sa pogonom na prednje ili stražnje točkove, a tržišno će biti dostupan do kreje ove godine. Ford će od proljeća naredne godine, uz već dosadašnje izvedbe sa snagom od 105, 130 i 170 KS ponuditi i veziju sa snagom od 185 KS, a uz već poznati 6-stepeni automatski mjenjač, dostupan za modele sa pogonom na prednje točkove, u ponudu će biti uvršten i novi 10-stepeni automatski mjenjač, dostupan na modelima sa pogonom na stražnje točkove.