Iveco i Petit Forestier su potpisali Memorandum o razumijevanju (MoU), za pionirski energetski prelaz, u takozvanom hladnom lancu.

Iveco će kompaniji Petit Forestier isporučiti ukupno 2.000 primjeraka eDaily chassis cab, od kojih prvih 200 tokom 2023. godine, koje će proizvođač karoserija Lecapitaine (u 100% vlasništvu Petit Forestier Group) opremiti hladnjačama.

Luca Sra – IVECO, Léonard Forestier – Petit Forestier Group

Najava ove saradnje objavljena je na sajmu IAA Transportation, nakon što je Iveco eDaily, službeno predstavljen javnosti, pa će tako posjetioci sajma imati priliku uživo vidjeti eDaily opremljen sa Lecapitaine Urban Box Body hladnjačom.

“Danas obilježavamo važnu prekretnicu u dugogodišnjem partnerstvu između Iveca i Petit Forestiera. Uvijek smo dijelili predanost održivosti i inovativnom pristupu energetskoj tranziciji. Petit Forestier pridružio nam se na našem putu prema ‘zelenom’ transportu od ranih dana, prelaskom na naša vozila na prirodni gas. Danas poduzimamo sljedeći korak, s novim eDailyjem, u sektoru hladnog lanca” rekao je Luca Sra, predsjednik Truck Business Unit u Iveco Group.

“Budućnost prevoza hladnjačama će biti ‘zelenija’ i jednostavnija. Predan kretanju prema energetskoj tranziciji, Petit Forestier neprestano razvija svoju ponudu rashladnih vozila na alternativne energetske izvore. Radimo zajedno s našim partnerima da bismo našim kupcima pružili inovativna rješenja koja odgovaraju izazovima zaštite okoline. Ovo je ključna prekretnica u energetskoj tranziciji hladno lanca snabdijevanja” rekao je Léonard Forestier, predsjednik Petit Forestier Group.

Već 2023. godine kupcima Petit Forestiera, koji posluju na području Evropske Unije, Velikoj Britaniji i Švicarskoj, ponudiće se prioritetni pristup najmu eDailyja. Raspoloživa flota, koja će se u početku sastojati od 200 vozila, doseći će ukupno 2.000 vozila do 2026. godine.

Iveco eDaily ima performance uporedive sa vozilima na dizelsko gorivo i doseg od 400 km. Također, eDaily pruža ePTO snage do 15 kW, što je idealno za hladnjače.

Hladnjače tipa Urban by Lecapitaine savršeno odgovaraju operativnim potrebama, zahtjevima održivosti i poslovanja kompanije Petit Forestier, koja zauzima vodeću poziciju u iznajmljivanju rashladnih vozila u Evropi.

Petit Forestier je porodična kompanija, koja svoju stručnost u iznajmljivanju rashladnih vozila stavlja u službu svojih 15.000 profesionalnih i privatnih kupaca, još od 1907. godine, Petit Forestier nudi ponudu za najam rashladnih vozila s više proizvoda – vozila, kontejnere, namještaj – zadovoljavajući logističke potrebe za skladištenjem i transportom u hladnom lancu. Petit Forestier, sa 4.500 zaposelnika pruža punu uslugu, sa flotom za iznajmljivanje (više od 65.000 rashladnih vozila, više od 49.000 rashladnih jedinica, te više od 4.300 rashladnih vozila kontejnera) i svoje međunarodne mreže (više od 300 agencija na 4 kontinenta i u 22 zemlje). Petit Forestier podržava svoje kupce u cijelom vijeku trajanja proizvodnog ciklusa, od proizvodnje do krajnjeg potrošača.