Nova aplikacija MYIVECO Easy Way osmišljena je tako da vozačima teških kamiona Iveco olakša život zahvaljujući daljinskom upravljnju nekoliko funkcija kabine, kao i daljinskom aktiviranju, bilo IVECO Assistance Non-Stop bilo Remote Assistance Service kada je to potrebno.

Iveco predstavlja novu MYIVECO aplikaciju Easy Way, koja će pomoći pri maksimiziranju radnog vremena, uz niz funkcija koje su dostupne na mobilnom uređaju.

„Nova aplikacija MYIVECO Easy Way jasan je znak Ivecovog pristupa usmjerenog na vozača. Ova nova aplikacija ima za cilj da pomogne vozaču i omogući pristup korisnim informacijama i podacima. Aplikacija pruža savjete za vožnju i uštedu goriva putem procjene stila vožnje DSE (Driving Style Evaluation) i, ako je potrebno, može se koristiti za jednostavno i brzo aktiviranje naše službe za pomoć, kroz izuzetno korisan i intuitivan interface# rekao je Fabrizio Conicella, globalni šef digitalnih komercijalnih i specijalnih vozila Iveco.

Nova aplikacija MYIVECO Easy Way povećava komfor za vozača; omogućujući mu daljinsko upravljanje svim funkcijama kabine. Osvetljenje, klima uređaj, mediji, vrata i prozori, krovni otvor i zaključavanje vrata – brzo se nalaze na jednom mjestu na vozačevom telefonu i tabletu. Uz aplikaciju, vozač može svoj digitalni život preuzeti i u kamionu koji oslikava njegov mobilni uređaj na novom infotainment sistemu, kako bi u potpunosti uživao u vožnji i funkcionalnosti.

Vozač može pregledati ocjenu stila vožnje (DSE) direktno na mobilnom uređaju. Poboljšana DSE svojstva zasnovana na novim algoritmima koji pružaju efikasnije performanse, kao i uštede goriva, njegu vozila i KPI (key performance indicator) kako bi se povećala ušteda goriva i poboljšao stil vožnje.

Sa novom aplikacijom MYIVECO Easy Way, vozač nikada nije sam na putu – lako može aktivirati uslugu daljinske pomoći (Remote Assistance Service ) koji ga povezuje sa radionicom. Tehničar može daljinski provjeriti dijagnostiku vozila gdje god da se nalazi i čak izvršiti ažuriranje softvera OTA (Over-the-Air) na svoj elektronici, ako je potrebno. Uz to, usluga IVECO Assistance Non-Stop pruža 24/7 pomoć, pomažući o povećanju radnog vijeka vozila i zadržavanje vozača na putu.

MYIVECO Easy Way App će se redovno nadograđivati ​​novim funkcijama i kontinuirano se razvijati, kako bi zadovoljile promjenjive potrebe transportnih preduzeća. To će pomoći kupcima da razviju svoj posao, povećaju produktivnost flote i efikasnost u radu.

Aplikacija MYIVECO EASY WAY sada je dostupna za preuzimanje na Google playu i App Storeu.