Nissan je obnovio svoju ponudu lakih komercijalnih vozila, ažuriranjem modela NV300 i NV400, koji sada dolaze sa efikasnijim motorima, novim enterijerom i novim tehnološkim rješenjima.

Novi modeli sadrže efikasne pogonske agregate koji zadovoljavaju nove Euro 6d-TEMP emisione standardejske i smanjenim udjelom NOx u izduvnim gasovima, uz koje je u ponudi i navi mjenjač sa dvostrukim kvačilom.

Nissan NV300 je robusan izbor, bilo za prevoz putnika ili tereta, sa maksimalnim opterećenjem do 1.280 kg. Tu su i nove verzije motora sa 145 i 170 KS, kao i novi automatski DCT mjenjač, koji osigurava poboljšanu ekonomičnost.

U tom smislu NV300 je dostupan u 6 verzija: 95 KS (samo kombi sa manuelnim mjenjačem), 120 KS (samo sa manuelnim mjenjačem), 145 KS (sa manuelnim i DCT mjenjačem) i 170 KS (sa manuelnim i DCT mjenjačem).

Unutrašnjost NV300 je preuređena, zahvaljujući novoj tkanini na sjedištima, hromiranim površinama, novoj boji table sa instrumentima (crna, umjesto sive) i poboljšanoj opremi, uključujući DAB audio sistem nove generacije.

NV400 je dostupan u različitim izvedbama, uključujući kombi, šasiju, tegljač… Nudi, u zavisniosti od verzije, značajnu nosivost između 1.030 kg i 2.134 kg, te prilagodljivost razlilitim potrebama.

U punoj veličini, NV400 pokreće turbodizelski motor radne zapremine 2,3 litra (kao Navara), a dostupan će biti u ukupno 5 verzija: 135 KS (sa manuelnim mjenjačem), 150 KS (sa manuelnim ili DCT mjenjačem) i 180 KS (sa manuelnim ili DCT mjenjačem).

Kabina modela NV400 je u potpunosti osvježena, što uključuje potpuno novi dizajn instrument table i volana, bolja ergonomska rješenja, te više prostora za odlaganje, ažurirani sistem infotainmenta i bežično punjenje mobitela.

Također, tu su i novi sistemi, kao što je pomoć na uzbrdici (Hill Start Assist) pomoć pri parkiranju (Rear Park Assist) sa kamerom, upozorenje na mrtvi ugao, upozorenje na bočni vjetar i upozorenja za napuštanje kolovozne trake.

Novi NV300 i NV400 nude vozačima bolju povezanost, uključujući sisteme Android Auto i Apple CarPlay za integraciju pametnih telefona, te restilizirani 7-inčni displej osjetljiv na dodir, koji omogućuje brži pristup navigacionim mapama i medijskim uslugama.