Avanture Núrije Gomà i Lleonart sa Dailyjem 4×4

Iveco predstavlja projekt Daily Van Life Adventure, koji će pratiti avanture Núrije Gomà i Lleonart, španske profesionalne zmajašice (kiteboarder).

Sedmomjesečno putovanje po Evropi sa posebno prilagođenim Iveco Dailyijem 4×4 će započeti u avgustu, a Daily će voditi Núriu i njenu porodicu na najljepša mjesta u Evropi, gdje može vježbati kitesurfing, sport nastao 1999. godine kao varijanta surfanja.

Núrijina avantura podijeljena je u dvije faze: prvi dio putovanja trajaće pet mjeseci, od avgusta do decembra ove godine, dok su preostala dva mjeseca turneje planirana za proljeće 2022. Plan puta ima različite etape – s početkom u Barceloni.

Svaka etapa će imati svoje izazove, ali zahvaljujući robusnosti i svestranosti Dailya, Núria i njezina porodica će ptovati sigurno i udobno.

Iveco Daily je najsvestranije vozilo u klasi, jedini je kombi od 3,5 do čak 7,0 tona, s zapreminom tovarnog prostora od 7,3 do 19,6 m3, te motorima snage od 116 do 210 KS.

Verziju Daily 4×4 pokreće motor 3.0 Euro VI sa 180 KS, a u ponudi su manuelni mjenjač 12 stepeni prenosa (naprijed) i 2 stepena prenosa za vožnju unatrag, ili Hi-Matic automatski mjenjač sa 16 + 2 stepena prenosa.

Núrijinu avanturu možete pratiti na njenom službenom profilu i na društvenim kanalima IVECO-a, Facebooku i Instagramu.