Volkswagen Commercial Vehicles (Volkswagen privredna vozila) uvode novi logotip i novo digitalno iskustvo za kupca – Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV) aktivira svoj novi dizajn brenda, u skladu sa brendom Volkswagen putničkih automobila.

„Trenutno predstavljamo novo ažuriranje Transportera T6. Vozilo je sada modernije i povezanije nego ikada ranije. Od početka ove godine VWCV je preuzeo odgovornost za ID. BUZZ, koji je, po meni, najznačajnije vozilo ID porodice. Ne bi moglo biti boljeg vremena za uvođenje rebrandinga VWCV-a nego u pravo sada“ kaže Heinz-Jürgen Löw, član uprave VWCV odgovoran za prodaju i marketing.

„Naš marketing postaje sve digitalniji i povezaniji. Mi smo u pokretu, namjeravamo brzo doći i do emocionalne povezanosti sa kupcima. VWCV je u potpunosti integrisan u razvojni proces rebrandinga Volkswagena. U ovoj adaptaciji smo se fokusirali na razvijanje interpretacije koja idealno odgovara našim ciljnim skupinama. Prije svega, autentičnost igra veću ulogu nego ikada prije“ dodaje Tobias Volkmer, šef marketinga i proizvoda u VWCV.

Transformacija je iz dana u dan sve vidljivija – sve se postupno prilagođava novom smjeru – od našeg vizualnog izraza, do cjelokupnog korporativnog dizajna svih naših proizvoda, našeg internetskog prisustva, brendiranja naših maloprodajnih partnera i konačno, našeg stvarnog logotipa brenda. To, zapravo, naglašava prelazak našeg brenda od klasičnog proizvođača koji proizvodi laka komercijalna vozila u savremenog stvaraoca rješenja za mobilnost budućnosti.