U Peugeotu su odlučili da prošire asortiman u ponudi modela Expert, koji će od sada, uz već standardne modele Pro i Premium imati i tri nove izvedbe: Grip, Asphalt i Urban, spremne za upotrebu u specifičnim uslovima.

Verzija Grip je pogodna za teške terene, teške, duge i prljave terete, uz mogućnost prevoza vozača i još dvije osobe. U specifičnu opremu ubrajaju se: Site pack (sa povišenim rastojanjem od tla), sistem Grip Control, tri prednja sjedišta, povećana nosivost (do 1.400 kg) i rezervni točak u punoj veličini.

Ova verzija je dostupna sa dugom i kratkom karoserijom, kao i sa crew cab kabinom za posadu, te već poznatim motorima BlueHDi 120 S&S MT6 i BlueHDi 150 S&S MT6.

Asphalt je namijenjen profesionalcima koji dugo vremena provode za upravljačem, i kojima su potrebni udobnost i sigurnost. Standardno, ova verzija nudi: Radio sa 7-inčnim ekranom osetljivim na dodir, dodatnim ekranom u retrovizoru, tempomat i ograničavač brzine, Lane control, prepoznavanje saobraćajnih znakova, High beam assist, Blind spot monitoring, senzor za kišu, Driver alert, Acoustic pack, sklopive retrovizore, manuelni klima uređaj, svjetla za maglu i parkirne senzore.

I ova verzija je dostupna sa dugom i kratkom karoserijom, kao i sa crew cab kabinom za posadu, te motorima BlueHDi 120 S&S MT6, BlueHDi 150 S&S MT6 i BlueHDi 180 S&S EAT8.

Urban verzija predstavlja kombinaciju udobnosti i agilnost, i dostupna je samo sa kratkom karoserijom. U standardnu opremu se ubrajaju: Radio sa 7-inčnim ekranom osetljivim na dodir i dodatnim ekranom u retrovizoru, pristup bez ključa i start (Keyless access and start), Visio-park sa 180° kamerom, prednji i stražnji parkirni senzori, nadzor mrtvog ugla, manuelni klima uređaj i svjetla za maglu.

Uz verziju Urban dostupni su motori BlueHDi 120 S&S MT6, BlueHDi 150 S&S MT6 i BlueHDi 180 S&S EAT8.