ugeot je u svoju ponudu uvrstio i novi pick-up: Landtrek. Na žalost počinjemo sa lošim vijestima: na cestama Bosne i Hercegovine ovaj pick-up nećete vidjeti.

U prošlosti je Peugeot isporučivao verzije 404 i 504 s otvorenim karoserijom, a uz Hoggar, marku u Južnoj Americi imao je i 207 pretvoren u mali pikap. U 2017. godini Peugeot je u Africi isporučivao automobil koji je jednostavno nazvan “Pick up”. Jednotonski pick-up, automobil u kategoriji koja također uključuje pikapove, kao što su Nissan Navara i Toyota Hilux.

Landtrek je planiran za tržišta Južne i Srednje Amerike, a trebao bi se prodavati u velikim dijelovima Afrike. Automobil dijeli tehničku osnovu i većinu svog komponenti sa Kaicene F70 kineskog proizvođača Changan. Landtrek je dostupan s jednom i dvostrukom kabinom. Dužina ovog pickupa iznosi 5,39 metara, dok je model sa dvostrukom kabinom nešto kraći sa dužinom od 5,33 metra.

Peugeot će isporučivati ovaj pikap u relativno jednostavnoj verziji, pod nazivom Workhorse. Ova varijanta nema uobičajeni stražnji branik, tako da se vrata prtljažnika mogu u potpunosti spustiti. Landtrek ima maksimalnu nosivost od oko 1.200 kilograma. Pokreće 2,4 litarski benzinski motor snage 211 KS i 320 Nm obrtnog momenta. Drugi motor u ponudi je 1.9 litreni ćetverocilindrični dizelaš snage 150 KS i 350 Nm. Motori su povezani s ručnim šestostepenim mjenjačem, ali mogu se povezati i sa šestostepenim automatskim mjenjačem. Težaina Landtreka iznosi 1.950 kilograma. Pogon na zadnjim točkovima, međutim, dostupan je pogon na sva četiri točka.