Renault je u novembru protekle godine najavio nove modele u segmentu lakih komercijalnih vozila Kangoo i Express, pa sada i zvanično otvara knjigu narudžbi za novi Express VAN u Francuskoj i Evropi.

Renault Express je bio u proizvodnji od 1985. do 2000. godine, a revitalizacijom ovog modela, Renault izlazi u susret privatnim korisnicima i malim voznim parkovima, sa ciljem da pruži najbolji mogući odnos cijene i iskoristivosti, za zadovoljenje osnovnih potreba.

Novi Renault Express se izdvaja visokim nivoom funkcionalnosti, što se ogleda u tovranom prostoru maksimalne zapremine do 3,7 m3 i mogućnošću prevoza predmeta dužine 2,36 m (sa sklopljenim suvozačkim sjedištem). Također, ovaj model ima velika bočna klizna vrata širine 716 mm, a maksimalna nosivost iznosi 780 kg (650 kg sa dizelskim motorom).

U opremu (serijsku ili u opciji) spadaju Radio Connect R & Go i multimedijalni sistem Renault EASY LINK sa 8-inčnim ekranom osjetljivim na dodir, indukcioni punjač za mobitel, do 3 USB utičnice, 4 utičnice napona 12 V (od kojih je jedna u tovarnom prostoru), kao i sistemi asistencijei: Rear-View Assist, Blind Spot Warning, Front & Rear Park Assist i novi retrovizor Wide View Mirror sa širokim vidnim poljem.

Renault Express VAN će (u zavisnosti od tržišta) biti dostupan sa benzinskim motorima 1.3 TCe sa 100 KS i 1.6 TCe  sa 110 KS, te turbodizelskim motorima  Blue 1.5 dCi 75 i 95 (75 i 95 KS).

Renault Express VAN se proizvodi u Renaultovoj tvorici Tangier u Maroku, a prvi primjerci za isporuku se očekuju tokom aprila.