Zbog različitih potreba korisnika, Renault će početkom 2021 godine na tržište plasirati nove modele Kangoo i Express, od kojih će svaki biti dostupan u putničkoj i teretnoj verziji (VAN).

Novi Kangoo donosi novi stil i inovativnost, a namijenjen je voznim parkovima ili individualnim korisnicima kojima je potrebno vozilo opremljeno savremenim tehnologijama.

Novi Renault Kangoo VAN donosi dvije zanimljive inovacije: Easy Side Access i Easy Inside Rack, što će značajno olakšati utova, istovar i manipulaciju unutar tovarnog prostora.

Easy Side Access omogućuje jednostavan pristup tovarnom prostoru s bočne strane, kada je vozilo parkirano, jer su bočna vrata, zahvaljujući izostanku centralnog stuba, široka 1.416 mm.

Easy Inside Rack je unutrašnja pokretna ladica koja se može uvlačiti/izvlačiti, oslobađa podnicu i omogućuje lakšu manipulaciju sa velikim i dugačkim predmetima.

Prednji dio Kangooa je potpuno redizajniran i donosi moderan izgled, a restilizirane bočne strane su naglašene hromiranim umecima.

Unutrašnjost je preuređena i donosi novu kontrolnu tablu, više prostora i nova udobnija i trajnija sjedišta.

Kangoo VAN će imati novi multimedijalni sistem Renault EASY LINK i nove sisteme asistencije, uključujući digitalni unutrašnji retrovizor, te sisteme Trailer Swing Assist, Brake Stability Control i Advanced Emergency Active Braking (AEBS).

Kangoo VAN će biti dostupan sa dvije dužine, benzinskim i dizelskim motorima, manuelnim i automatskim mjenjačima, te sa korisnim tovarnim kapacitetom 3,3-3,9 m³ u standardnoj, odnosno 4,2-4,9 m³ u dugoj verziji.

Novi Kangoo, će ponuditi pet udobnih sjedišta i odgovaraće potrebama dinamičnih porodica, ili shuttle prevoznika.

Kangoo i Kangoo VAN će se proizvoditi u Francuskoj, u tvornici Maubeuge.

Novi Renault Express je zbog svoje prkatičnosti i efikasnosti namijenjen malim voznim parkovima i mladim poduzetnicima.

Novi Express VAN donosi prepoznatljiv stil, a biće opremljen pojačanim sjedištima, a nudiće tovarnu zapreminu od 3,3-3,7 m³.

Express VAN, također korisiti multimedijalni sitem Renault EASY LINK, te sisteme asistencije: Rear-View Assist, Blind Spot Warning, Front & Rear Park Assist, kao i novi retrovizor Wide View Mirror sa širokim vidnim poljem.

Express i Express VAN će se proizvoditi u Maroku u Renaultovoj tvorici Tangier.

Više detalja o novim modelima Renault će objaviti početkom 2021. godine, a električni modeli će biti predstavljeni 2022. godine.