NaslovnicaDostavna vozilaRenault Master – kada stiže četvrta generacija?

Renault Master – kada stiže četvrta generacija?

Renault Master je najveće lako komercijalno vozilo Francuskog proizvođača, koji je svoj tržišni put započeo 1980. godine. Master druge generacije predstavljen je 1997, a treće generacije 2010. godine.

Od tada do danas, proizvedeno je više od 2,5 miliona primjeka, a Master je prisutan na tržištima 50 zemalja. Proizvodi se u Renaultovoj tvornici Batilly u Francuskoj, a od 2009. godine i u tvornici Curitiba u Brazilu.

Trenutno Renault radi na razvoju četvrte generacije, o čemu svjedoče najnovije špijusnke fotogrfije dva prototipa, snimljene tokom testova na planinskim prevojima.

Iako špijunske fotografije ne otkrivaju mnogo, vidljivo je da će zadržati prepoznatljivu formu, a vjerovatno će i dalje u ponudi ostati tri dužine i tri visine karoserije, kao i do sada.

Testni model pokreće motor SUS, što je vidljivo po izduvnoj cijevi ispod stražnjeg branika, iako če sasvim sigurno u ponudi biti i verzija s električnim pogonom.

Pretpostavljamo da će novi električni Master pokretati jači electromotor nego do sada, te da će imati bateriju većeg kapaciteta, za doseg veći od 200 km.

- Advertisment -

NOVOSTI