NaslovnicaKamioniScania ponovo pokreće proizvodnju u Evropi

Scania ponovo pokreće proizvodnju u Evropi

Scania ponovo pokreće proizvodnju u Evropi

Scania je odlučila ponovno pokrenuti svoj evropski proizvodni sistem 21. aprila.

Tvornice šasija će započeti rad sa smanjenim kapacitetom, tako što će se dnevni kapacitet proizvodnje rasporediti na dva dana. Još uvijek neće biti uobičajenog toka rada i aktivnosti.

Ovakvo oprezno pokretanje izvodi se kako bi se testirale mogućnosti Scanijinih dobavljača, ali i vlastite mogućnosti isporuke vozila. Prije nekoliko sedmica pripremljeno je i sprovedeno strukturirano i dobro organizirano zatvaranje Scanijinog proizvodnog sistema širom svijeta. Ponovno pokretanje će biti sprovedeno na isti način – planirano, strukturirano i u različite datume, ovisno o lokalnoj situaciji sa pandemijom Covid-19.

Sobzirom na brojne nesigurnosti, Scania će i dalje, svake sedmice pratiti i donositi odluke o aktivnostima u globalnom proizvodnom sistemu. Zdravlje i sigurnost su prioritet. Svako pokretanje proizvodnje odvijaće se u uskoj saradnji sa stručnim savjetodavnim timom, kako bi se osiguralo da se rad izvodi na siguran način za sve Scanijine zaposlenike i partnere.

Scania BH d.o.o. servisi otvoreni – na snazi posebne mjere

Scania ima više od 1.600 servisnih radionica i više od 20.000 iskusnih mehaničara koji brinu o Scanijinim vozilima širom svijeta. Tokom ovih zahtjevnih vremena, vlasnici i vozači Scanijinih vozila mogu računati na nas, jer naši mehaničari svakodnevno brinu za popravke kamiona, autobusa i prikolica.

Scania je preduzela sve mjere zaštite kupaca i zaposlenika, tako da je u toku novi protokol prilikom posjete servisnim radionicama i poslovnicama Scania BH d.o.o.

Kako bismo osigurali sigurnost posjetitelja i naših zaposlenika, pristup nezaposlenima u Scanijine prostorije ograničen je isključivo kroz glavni ulaz, gdje je potrebna dezinfikacija, te obavezno nošenje maske i rukavica.

Aktuelno radno vrijeme serivisa i poslovnica:

Scania Sarajevo: ponedjeljak-petak 08:00-17:00, subota 08:00-14:00

Scania Banja Luka: ponedjeljak-petak 08:00-16:00, subota 08:00-14:00

Scania Assistance pomoć na cesti je na raspolaganju 24 sata na dan, na br. +387 61 225 917.

The post Scania ponovo pokreće proizvodnju u Evropi appeared first on KAMIONI.BA.

- Advertisment -

NOVOSTI