Nakon što su dodijeljena priznanja za Sustainable Bus Award 2020 , talijanski magazin Vado e Torno, dodjeljuje priznanja i za najodrživiji kamion – Sustainable Truck of the Year 2020.

U konkurenciji tegljača, titulu je ponio novi Mercdes-Benz Actros, kako zbog svojih naprednih sistema, tako i zbog odlične aerodinamika koja pomaže pri smanjenju potrošnje goriva.

Scanijina druga generacija distributivnih kamiona, Scania L 320 Hybrid, sa plug-in hibridnim pogonom (PHEV), kojeg čine 5-cilindarski dizelski motor (na HVO – hydrotreated vegetable oil – hidrotretirano biljo ulje) i elektromotor snage 130 kW, koji omogućuje električni doseg od 10 km, što ovaj kamion čini podobnim za saobraćaj u zonama restrikcije za vozla koja emituju polutante.

Volkswagen e-Crafter odnosi pobjedu u kategoriji vanova zbog toga što je stvoren da zadovolji potrebe korisnika u urbanim sredinama, gdje su vožnja bez buke i zagađenja imperativ. U zavisnosti od uslova vožnje, ima doseg od 70 – 100 km i postiže maksimalnu brzinu od 90 km/h.