NaslovnicaKamioniVolkswagen komercijalna vozila sa pogonom na sve točkove

Volkswagen komercijalna vozila sa pogonom na sve točkove

Volkswagen komercijalna vozila (Volkswagen Commercial Vehicles) sa pogonom na sva 4 točka, odnosno sa 4MOTION sistemom su sve traženija.

Tokom prošle godine prodano je 477.000 Volkswagenovih komercijalnih vozila, od čega 88.500 sa 4MOTION pogonom. Najveći udio u tome svakako zauzima pick-up Amarok, od kojeg se off-road sposobnosti najviše očekuju, pa je čak 46% svih Amaroka, upravo sa pogonom na sve točkove. Na drugom kraju ponude je Caddy, jer je 90% Caddyja sa pogonom samo na prednje točkove, ipak Caddy sa 4MOTION pogonom, veoma je tražen u Norveškoj (60%) i Švicarskoj (36%).

Naravno, Volkswagen komercijalna vozila imaju široku ponudu, pa su tržišno dostupni modeli kao što su: Caddy Edition 35 i Alltrack, Transporter Rockton, Multivan Panamericana, Amarok Comfortline i Amarok Canyon.

Caddy Edition 35 predstavljen je prošle godine, kao obilježje 35 godina postojanja ovog modela, uzi činjenicu da su prvi modeli VW Caddy, sišli sa proizvodnih traka u Vogošći. Caddy Edition 35 4Motion je dostupan sa kratkim međuosovinskim rastojanjem (2.681 mm), te sa TDI motorima snage 122 i 150 KS. Model sa motorom snage 122 KS dostupan je sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem, dok model sa 150 KS, standardno dolazi sa 6-stepenim DSG mjenjačem. Caddy Alltrack 4MOTION, se može nabaviti sa kratkim međuosovinskim rastojanjem od 2,681 mm, te u izvedbi Maxi, sa međuosovinskim rastojanjem od 3.006 mm.

Transporter Rockton je posebna verzija, koja u odnosu na standarni model dolazi sa 30 mm većim rastojanjem od tla, mehaničkom blokadom stražnjeg diferencijala, zaštitnim limovima sa donje strane i ukupnom dozvoljenom masom od 3,5 t (u zavisnosti od modela). Osim toga, Rockton, standardno dolazi sa sistemima Hill Start Assist i Hill Descent Assist koji pomažu vozaču prilikom kretanja na uzbrdici i spuštanja po nizbrdici.

Panamericana je posebno razvijen model. Standardno je opremljen sa 7 sjedišta i rastojanjem od tla većim za 20 mm. U standardnu opremu spada i 3-zonski klima uređaj Air Care Climatronic sa antialergijskim filterom, a u opcijama su dvobojne presvlake na sjedištima i drveni pod.

Amarok je jedini pick-up ovog proizvođača, što podrazumijeva dobra off-raod svojstva i veliku nosivost. Amarok je dostupan i sa 3.0 V6 TDI motorom sa 204 KS i 500 Nm obrtnog momenta, kojem su 4Motion pogon i 8-stepeni automatski mjenjač standardna oprema. Amarok je dostupan i u izvedbi Aventura sa V6 TDI motorm, koji razvija 224 KS i 550 Nm obrtnog momenta i neizostavnim 4MOTION pogonom.

- Advertisment -

NOVOSTI