Grupacija PSA najavila je elektrifikaciju u segmentu lakih komercijalanih vozila, a Citroën sa tržišnim udjelom od 9,2% (u segmentu) u Evropi, najavljuje električni Jumper, koji će biti predstavljen početkom 2020. godine.

Naime, ovaj proizvođač svoja laka komercijalna vozila proizvodi pod sloganom „Inspired by pro“ što znači da su modeli prilagođeni različitim potrebama korisnika. Sličan pristup će se proširiti i na mrežu, sa novim maloprodajnim konceptom namijenjenom profesionalcima, nazvan „La Production“.

Kako bi izašao u susret profesionalnim potrebama, Citroën e-Jumpy će koristiri novu EMP2 platformu, a nudiće se u dvije izvedbe sa različitim baterijama, što će omogućiti vlasnicima da obavljeju svoj posao i istovremeno ne zagađuju okolinu.

U ponudi će biti modeli sa baterijskim blokom kapaciteta 50 kWh i dosegom od 200 km i sa baterijom kapaciteta 75 kWh, sa dosegom od 300 km.

Citroën Jumpy Elelctric će se sklapati u tvornici Hordain, dok će električni pogonski sklopovi dolaziti iz tvornice Trémery.