Ofanziva elektrifikacije zahvata i segment lakih komercijalnih vozila, pa će Opel Vivaro biti u ponudi, u elektrilnoj izvedbi Vivaro-e.

Kupci će, u skladu sa svojim potrebama moći odabrati izmeu dvije veličine baterije. Ponudu će sačinjavati baterija kapaciteta 50 kWh, koja omogućuje doseg od 200 km, a baterija kapaciteta 75 kWh će omogućiti doseg od 300 km (WLTP).

Opel Vivaro-e je zasnovan na visoko varijabilnoj EMP2 platformi grupe PSA, koja omogućuje upotrebu konvencionalnih i elektrificiranih pogonskih sistema. Vivaro-e će proširiti Opelov asortiman već početkom naredne godine, a sljedeći će biti Combo-e, koji stiže tokom 2021. godine.

„Opel ide u pravcu elektrifikacije. Svi Opelovi modeli će biti elektrificirani do 2024. godine. Kupci će  tada moći odabrati električnu varijantu svakog modela. Elektrifikacija LCV segmenta će biti posebno važna za dostavu u urbanim područjima. Veoma sam zadovoljan što će Vivaro-e već biti dostupan sljedeće godine, dok će elektrificirane verzije modela Opel Combo Life, Combo Cargo i Zafira Life stići 2021. godine“ rekao je Michael Lohscheller, direktor Opela.

Sa novim Vivaro-e, njemački brend će nastaviti uspješnu priču koja je započela sa prvom generacijom 2001. godine. Vivaro A je bio u ponudi do 2014. godine, uglavnom kao shuttle bus, van i platforma. Opel je u tom periodu kupcima isporučio više od 650.000 primjeraka.

Tokom 2014. godine predstavljena je druga generacija, Vivaro B, pa je do polovine ove godine, Opel prodao oko 310.000 primjeraka.

Opel Vivaro treće generacije je tek odnedavno prisutan na tržištu, a u poređenju sa prethodnikom ima veću nosivost, fleksibilnost i udobnost.