Citroën My Ami je mali simpatični električni automobilčić, koji zahvaljujući baterijskom bloku kapaciteta 5,5 kWh ima doseg od 75 km, što je sasvim dovoljno za kretanje užim gradskim centrima, gdje je vrlo često ograničeno kretanje vozilima sa motorima SUS.

U Citroënu su tako došli na ideju da mali putnički dvosjed prenamjene za dostavu u žim gradskim centrima. Naravno, ideja nije neosnovana, jer je My Ami Cargo dugačak 2,41, širok 1,39 i visok 1,52 m, a može se okrenuti na krugu prečnika 7,2 m, pa se može „zavući“ i u najuže uličice.

Pokreće ga elektromotor snage 6 kW, koji mu omogućuje maksimalnu brzinu od 45 km/h, a Li-Ion baterija kapaciteta 5,5 kWh, mu omogućuje doseg od oko 75 km.

Ipak, najznačajnije je napomenuti da se baterija može puniti jednostavnim priključenjem na gradsku mrežu (220 V), a vrijeme punjenja, potpuno ispražnjene baterije je kraće od 3 sata.

U Citroënu su iz My Amija jednostavno izvadili suvozačevo sjedište, te tako dobili tovarni prostor zapremine 260 l,sa tovarnom dužinom od 1,2 m, a zajedno sa već postojećim prtljažnim prostorom, ukupna tovarna zapremina iznosi 400 l, uz dozvoljeno opterećenje od 140 kg.

Takav tovarni prostor, iako ne izgleda impresivno, u stvari je za većinu potreba sasvim dovoljan.