Ford of Europe osvojio je do sada nezapamćen uspjeh; u konkurenciji za izbor Van of the Year Award 2020 (IVOTY) osvojio je prvo i drugo mjesto sa modelima Ford Transit Custom Hybrid i Transit EcoBlue Hybrid

Glasovima žirija sastavljenog od 25 specijaliziranih novinata iz 25 evropskih zemalja, Ford Transit Custom Hybrid osvojio je 97 poena i prvo mjesto, dok se sa 54 poena, na drugo mjesto plasirao Ford Transit EcoBlue Hybrid. Na treće mjesto plasirao se Volkswagen Transporter T6.1, a slijede Renault Master, Iveco Daily i Fiat Ducato.

„Veoma smo ponosni što je nam je IVOTY žiri dodijelio ova prestižna priznanja. Operatorima su potrebna praktična i efikasna elektrificirana vozila, a mi sa našim hibridnim rješenjima nudimo opcije za različite potrebe“ rekao je Hans Schep, generalni direktor komercijalnih vozila Ford of Europe.

Istovremeno, pick-up Ford Ranger je osvojio titulu Pick-up Award 2020 (IPUA). U žestokoj konkrenciji koju su činili Mitsubishi L200, Nissan Navara, Renault Alaskan i Toyota Hilux na testnim vožnjama u Švedskoj

Ford Ranger je osvojio 78 poena, dok se na drugo mjesto plasirao Mitsubishi L200 sa 72 poena, koje je dodijelio 18-člani međunarodni žiri.

video