Ford je već najavio novi Ranger, koji ćese zajedno sa novim Volkswagen Amarokom proizvoditi u Silvertonu u Južnoj Africi.

Ipak da bi aktuleni model ostao atraktivan, u Fordu su pripremili “nostalgične” boje, koje će privući kupce. Naime, retro-futurizam nije nepoznat marketinčki alat, zbog toga je Ford već predstavio limitiranu seriju Splash Limited Edition, oživljavajući paket opreme, sličan onome iz ’90-ih godina proteklog vijeka.

Od proljeća ove godine će biti dostupan Ford Ranger Snow Edition, prepoznatljiv po Avalanche boji karoserije,crnimsjedištima sa pepeljasto-sivim akcentima i karbonskim prugama u obliku dima. Planirana je proizvodnja limitirane srije od 750 primjeraka.

Ford Ranger Snow Edition

Na ljeto će biti dostupan Ford Ranger Forest Edition, sa Forged Green bojom karoserije I crvenim ukrasima. Na sjedištima će biti presvlake od posebne Ash Grey tkanine, a biće proizvedeno svega 500 primjeraka.

Ford Ranger Forest Edition

Na jesen će kupcima biti ponuđen Ford Ranger Sand Edition, sa Desert Sand bojom karoserije i ukrasima sličnim kao kod modela Forest Edition.

Ford Ranger Sand Edition

Ovi modeli će biti dostupni uz doplatu od 1.495 dolara, za kupce u SAD-u.