NaslovnicaKamioniFord Transit Connect???

Ford Transit Connect???

Ford Transit Connect???

Najnovije špijunske fotografije snimljene u okolini Dearborna zbunile su čak i dobre poznavaoce Fordovog proizvodnog programa.

Naime, testni prototip izgleda kao da je nastao na crtaćoj dasci Salvadora Dalija. Na prvi poged liči na aktuekni model koji amerikanci prepoznaju kao Fusion, a evropljani kao Mondeo. Ipak, automobil izgleda glomazno, neuredno, neskladno…, a rastojanje od tla neobično visoko.

Ako govorimo o modelu Fusion/Mondeo, za sada je poznato da bi se ovaj model za američko tržište trebao pojaviti tek 2021. godine i da bi trebao imati nešto visočije rastojanje od tla u odnosu na akutelni model, odnosno da bi trebao biti pomjeren u segment crossovera. Taj novi Fusion ili Lincoln MKZ će se po svoj prilici, za američko tržište, proizvoditi u tvornici Hermosillo u Meksiku, dok se evropski model i ne očekuje prije 2022. godine.

Nezvanične informacije, međutim, upućuju nas u potpno drugom pravcu, jer Ford istovremeno priprema i novi Transit Connect, koji bi sa praktično istim imenom i izgledom trebao biti dostupan na globalnom tržištu, dakle i u Americi i u Evropi i u Kini (kao vodećim svjetskim tržištima).

Na evropskom tržištu dostupni su modeli Transit i Tourneo, a posebno su interesantni u hibridnoj izvedbi sa motorom 1.0 EcoBoost sa 125 KS, elektromotorm i baterijskim blokom kapaciteta 13,6 kWh, koji omogućuje oko 50 km električne vožnje. S druge strane (Atlantka), amerikanci imaju više povjerenja u benzinski motor radne zapremine 2 litra.

Podrobnijom analizom špijunskih fotografija, može se zaključiti da je karoserija produžena i da je međuosovinsko rastojanje tesnog prototipa dugačko oko 3 metra, kao i da je karoserija proširena, a time i trag točkova.

Zvaničnih informacija za sada nema, ali je sigurno da Ford priprema iznenađenja.

 

The post Ford Transit Connect??? appeared first on KAMIONI.BA.

- Advertisment -

NOVOSTI