Renault se ozbiljnije priprema novu generaciju svog popularnonog modela Kangoo. Prve špijunske fotografije novog Kangooa snimljene su tokom ljetnih dana, a sada stižu i nove fotografije snimljene na sjeveru Evrope, tokom zimskih testova.

Za sada je poznato da će novi Kangoo zadržati osnovnu formu, ali će biti postavljen na CMF-C platformu, kao i aktuelni Renault Megane.

Kako bi se novi Kangoo mogao porediti sa novim Volkswagen Caddyjem, Renaultovi inženjeri će se morati ozbiljno potruditi i ovaj model ponuditi u nekoliko različitih pogonskih izvedbi.

Prve nezvanične najave upućuju da bi novi Kangoo za pogon mogao koristiti već poznate turboditzelske motore 1.5 Blue dCi u8 izvedbama sa 85 i 115 KS, benzinski 1.3 TCe sa 130 KS, te modernije izvedbe, kao što su hibridna, sa sistemskom snagom od 140 KS i električna (Kangoo Z.E.), vjerovatno sa baterijom kapaciteta 41 kWh.

Preoizvodnja svih verzija novog Kangooa će se odvijati u tvornici Maubeuge, na sjeveru Francuske, u čiju modernizaciju Renault ulaže 450 milliona eura.