Ford je najavio da će električni E-Transit Custom biti predstavljen najesen, ali istovremeno priprema i novu generaciju Transit Customa, kojeg će imati konvencionalni pogon.

Špijunski fotografi su snimili testni prototip, ovaj put furgon sa visokom karoserijom, koji će u bliskoj budućnosti biti čonuđen kao komercijalno vozilo, ali i vjerovatno kao kampervan, što je u posljednjih nekoliko godina postalo globalni trend.

Kamuflažne folije skrivaju detalje, ali je vidljivo da se karoserija novog modela neće mnogo razlikovati od aktuelnog modela.

S tehničke strane, očekuje se da će budući Ford Transit Custom biti u ponudi sa već poznatim benzinskim, dizelskim i blagohibridnim verzijama pogona, s tim da će u ponudu biti uvrštena i plug-in hibridna verzija, što je također postalo svjetski must have.

Špijunski fotogrf je imao priliku snimiti i unutrašnjost, a na fotografiji su vidljvi potpuno novi ekrani, koji zaista izgledaju veoma zanimljivo, iako je vrlo vjerovatno da će u proizvodnom modelu imati drugačiju formu.

Iz Forda za sada nisu zvanično najavili novi Transit Custom, ali izgled testnog prototipa sugeriše da bi njegova premijera mogla biti održana tokom ove godine.