Goodyear proširuje ponudu ljetnih guma za segment lakih komercijalnih vozila i predstavlja gume EfficientGrip Cargo 2, koje dolaze kao druga generacija popularnih guma EfficientGrip Cargo, sa povećanom kilometražom i poboljšanim držanjem na mokrom kolovozu.

„Gume EfficientGrip Cargo 2 su nove ljetne gume koje odgovaraju na potrebe korisnika u brzorastućem segmentu lakih komercijalnih vozila u Evropi“ rekao je Piotr Nagalski, direktor marketinga u Goodyear Europe.

Zahvaljujući novoj smjesi, gazeći sloj je otporniji na visoke temperature i grubu asfaltnu podlogu, što rezultira produženom trajnošću za čak 38%, a nove smole u mješavini omogućuju veće elastične deformacije tokom kočenja na mokrom kolovozu, čime se podiže nivo efikasnosti, skraćujući put kočenja za 8%, u odnosu na gume EfficientGrip Cargo.

„Profesionalni korisnici za svoje dostavne operacije u urbanim sredinama sve češće koriste električna vozila, koja imaju nešto veću masu i veći obrtni moment u odnosu na vozila sa motorima SUS. Goodyearove gume za laka komercijalna vozila su lider na evropskom tržištu, zbog čega kontinuirano radimo na njihovom razvoju i usavršavanju. Sa novim gumama EfficientGrip Cargo 2, koje će biti tržišno dostupne na ljeto ove godine, zadržaćemo naše pozicije“ dodaje Piotr Nagalski.

Gume EfficientGrip Cargo 2 će biti dostupne u 23 različite dimenzije, sa prečnicima od 14 do 17 inča.